Binalar için alım satım ve kiralama işlemleri için zorunlu hale gelecek olan Enerji Kimlik Belgesi için sona geliniyor. 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren binalarda Enerji Kimlik Belgesi zorunlu hale geliyor.

İlk düzenlemeye göre 2 Mayıs 2017 olan son tarih, 1 Ocak 2020’ye uzatılmıştı. Bu tarihten itibaren tüm alım satım ve kiralama işlemlerinde Enerji Kimlik Belgesi aranacak. Belgesi olmayan binaların işlemleri EKB’si çıkartıldıktan sonra devam edecek.

Enerji Kimlik Belgesi Fiyatları ve Faydaları

Enerji Kimlik Belgesi binanın tamanına verilmektedir. Kat malikleri, kiracılar ve daire sahipleri bina yöneticisine aracılığı ile bu işlemi yaptırabilirler. Enerji Kimlik Belgesi fiyatları bina metrekaresine göre değişmektedir. Yüksek metrekareli binalarda ve toplu konutlarda iskonto uygulanmaktadır.

Enerji Kimlik Belgesi sadece yetkli Enerji Verimliği Danışmanlık şirketleri ve şartları sağlayan SMM’ler tarafından verilebilmektedir. Zorunluluk başladıktan sonra fiyatlarda artış olması öngörülmektedir. Bu yüzden süre dolmadan işlemlerinizi tamamlayıp en kısa sürede Enerji Kimlik Belgenizi almanızı öneririz.

EKB binaların enerji performans seviyesini gösterir. Satın alma, kiralama, devir işlemlerinde binanın enerji performansını bilmeniz enerji giderlerinizi bilmeniz için çok önemlidir. Binanızın Enerji sınıfı D-E-G-F olarak görünüyorsa yalıtım yaptırarak ve enerji verimliliği önlemleri alarak enerji giderlerinizi alabilirsiniz.

Belgenizi almadan önce dilerseniz binanıza enerji verimlilik ölçümü yaptırabilirsiniz. Onur Enerji olarak binalarda yaptığımız termal kamera ölçümleri ve hazırladığımız raporlarla binanızın durumunu EKB‘den önce tespit hizmeti vermekteyiz. Raporda enerji kayıplarınız, iyileştirme potansiyellerinizi ve maliyetleri detaylı olarak hazırlanmaktadır. Bu rapora göre yapacağınız iyileştirmelerden sonra EKB‘nizdeki enerji performans değerini yükseltebilirsiniz. Enerji Performans değerinin yükselmesi binanızın fiyatının artmasını, enerji giderlerinin azalmasına yardımcı olur.

Enerji Kimlik Belgesi Nasıl Alınır? 

Onur Enerji olarak müşterilerimize 5 milyon metrekarenin üzerinde EKB düzenledik.

02324615892 numaralı telefonumuzu arayarak kaydınızı açtırabilirsiniz. Kaydınız alındıktan sonra aşağıdaki evrakları

Onur Enerji 1587/1 sok, No: 8, Kat: 7, Oda: 704, Rod Kar 2 İş Merkezi Konak/ İzmir adresine gönderiniz.

  • Mimari proje
  • Elektrik tesisat projesi
  • Isı yalıtım projesi/raporu

Enerji Kimlik Belgeniz evraklarınız bize ulaşır ulaşmaz düzenlenir. Tüm evraklarınız Enerji Kimlik Belgeniz ile tarafınıza kargolanır. İzmir içerisinden başvuru yapmak isterseniz evraklarınızı elden teslim edebilirsiniz.

Enerji Kimlik Belgesi - Onur Enerji Resmi Logosu
Enerji Kimlik Belgesi Başvuru Formu

Mail listemize katılın.

Sektörden güncel haberleri e-posta kutunuzda almak için katılın

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

İlginizi çekebilir

Enerji verimliliği danışmanlığı alın.

Telefon +90(232) 461-5830

Talep Formu

Sizlere in iyi hizmeti vermek için buradayız.

Hizmetlerimiz.

Tüm hizmetleri görüntüle

Enerji Kimlik Belgesi

Ölçümler

Enerji Etütleri