Dünyanın farklı yerlerindeki yüzlerce anıtta, Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) iklim değişimi ve küresel ısınmaya dikkat çekmeyi amaçlayan “Dünya Saati” eylemleri yapıldı.
Dünyanın en büyük çevre hareketi olma özelliği taşıyan kampanya’nın 2007 yılında ilk kez başladığı yer olan Avustralya ile Yeni Zelanda, ışıklarını kapatan ilk ülkeler arasında yer aldı. Sydney kentindeki ünlü Harbour Köprüsü ile Opera Binası, Türkiye’de ise 20.30-21.30 saatleri arasında Dolmabahçe Sarayı, Dolmabahçe Saat Kulesi, Boğaziçi Köprüsü ve Galata Kulesi’nin ışıkları kapatıldı.
Avustralya’yı Japonya ve Hong Kong izledi. Hong Kong’taki ünlü Victoria Limanı’nda yer alan binaların ışıkları birer birer kapandı. Rusya’nın St. Petersburg kentinde halk, kağıttan fenerler uçururken Almanya’nın başkenti Berlin’deki Brandenburg Kapısı önünde toplanan çevreciler, Dünya Saati’ni 5 bin mumdan oluşan bir küre ile kutladı.Fransa’nın başkenti Paris’te ise aralarında Notre Dame Katedrali ve Zafer Anıtı’nın da bulunduğu 230 anıt, bir saatliğine ışıklarını kapattı. Sadece Eyfel Kulesi, güvenlik nedeniyle 5 dakikalığına karanlıkta kaldı.
İngiltere’nin başkenti Londra’da da Buckingham Sarayı, St. Paul Katedrali gibi birçok anıt karanlığa gömüldü.Savoy gibi bazı ünlü oteller ise, lobi, bar ve restoranlarını mumlarla aydınlattı.ABD’de ise Washington’daki Ulusal Katedral ve New York’taki Empire State Binası gibi birçok yer, ışıklarını daha iyi bir Dünya için söndürdü.
WWF, 147 ülkenin destek verdiği kampanya 2012 Dünya Saati kutlamaları gezegendeki en büyük kitlesel eylem olarak halkın gücünü bir kez daha gösterdiğini vurguladı.