Güney Kore hükumeti yenilenebilir enerji için 2 trilyon Won (yaklaşık 2 milyar dolar) değerinde projeyi açıkladı.
Başkanlığını Devlet Başkanı Park Geun-Hye’nin yaptığı Fen ve Teknoloji Danışma Konseyi’nin 17 Temmuz’da düzenlediği toplantıda, hükumetin 2017 yılına kadar 10 bin yeni iş yeri sağlayacak temiz ve yenilenebilir enerji planı için bütçeden 2 milyar dolar ayıracağı duyuruldu.
Bu plana uygun olarak, 2017 yılına kadar 10 bin iş yeri oluşturabilmesi için güneş enerjisi,elektrikli araba hizmetleri, ev sahiplerinin güneş enerjisi panellerini kiralama hizmeti, iş yeri ve şahıs bazında enerjiyi depolayıp daha sonra tekrar satışının yapılması, elektrikli arabaların şarj olma istasyonları gibi değişik hizmet türleri tanıtılarak müzakere edildi.
Toplantıda konuşan Ticaret Bakanlığının Enerji ve Kaynaklar Departmanı Müdürü Kim Jun-Dong, hükumetin 2020 yılına kadar sera gazı emisyonlarını yüzde 30 indirme planı çerçevesinde, 2017 yılı için 2 milyar dolar değerinde yenilenebilir enerji alanında altı yeni iş sahasının oluşturulacağını belirtti.
Neden Yenilenebilir Enerji?
İnsanoğlunun gelişimini sürdürebilmesi için doğa dostu teknolojilere ihtiyaç vardır. Atmosfere salınan sera gazlarının %80′inin,enerji üretim ve tüketim işlemlerinin bir sonucu olduğu göz önüne alındığında, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin önüne geçmede yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı daha da önem kazanmaktadır. Yenilenebilir enerji ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Yenilenebilir Enerjinin Kullanıldığı Yerler:
Yenilenebilir enerji kaynakları doğrudan kullanılabilir ve enerjinin başka bir şekline döndürülebilir. Direkt kullanım örnekleri; güneş enerjisi ile çalışan aletler, jeotermal ısıtma ve su veya rüzgar değirmenleridir. En direkt kullanıma örnek olarak ise, elektrik üretiminde kullanılan rüzgar türbinleri veya fotovoltaj pilleri verilebilir.
Yenilenebilir Enerjinin Gelişimi :
Yenilenebilir enerjinin gelişimi, yenilenebilir enerji kaynaklarının insanlar tarafından kullanımı ile ilgilidir.Yenilenebilir enerjinin gelişimine olan ilgi , fosil yakıtların çevreye verdiği atık gazlar ve fosil yakıtlar ve nükleer enerjinin kullanımının riskleri ile doğrudan ilişkilidir.